Ілюстрація / REUTERS

Мережа Facebook посилить контроль за прямими трансляціями після теракту в мечетях Нової Зеландії. Нагадаємо, що один з нападників покроково показував свої дії в прямому ефірі.

Про таке рішення повідомила операційна директорка мережі Шеріл Сендберг, передає Громадське з посиланням на газету The New Zealand Herald.

«Ми повинні робити більше», — ідеться в листі Сендберг, яка вказує на теракт у Новій Зеландії.

Відео дня

Читайте такожНова Зеландія після теракту у мечетях заборонила усі види напівавтоматичної зброї

Зокрема, Facebook планує обмежити можливість виходить в трансляції для тих, хто вже порушував правила мережі, прискорити розпізнавання та видалення відео, які мають сцени насильства.

Вона додала, що після теракту мережа виявила понад 900 відеороликів з фрагментами трансляції терориста.

За перші 24 години після розстрілу людей у мечетях новозеландського Крайстчерча мережа Facebook видалила 1,5 млн відео, на якому нападник у прямому ефірі покроково показував свої дії.

За 9 хвилин до розстрілу людей у двох мечетях новозеландського Крайстчерча терорист розіслав свій маніфест за понад 30 парламентськими адресами, зокрема прем'єр-міністерці країни Джасінді Ардерн. Зазначимо, що в маніфесті, оприлюдненому перед нападом, терорист зазначив: «Ви не знайдете спокою ні в Ісландії, ні в Польщі, ні в Новій Зеландії, ні в Аргентині, ні в Україні».

Зранку 17 березня поліція знайшла ще одне тіло після розстрілу у двох мечетях Крайстчерча, тепер кількість загиблих зросла з 49 до 50.