У Полтаві презентували унікальне видання "Енеїди" з підписом Котляревського / фото pl.npu.gov.ua

У Полтаві в супроводі спецпризначенців з музею класика української літератури Івана Котляревського до бібліотеки доставили безцінний екземпляр «Енеїди» - петербурзьке видання 1809 року з автографом автора.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Полтавської області, унікальне видання з дарчим написом Котляревського демонстрували на другій універсальній книжковій виставці-ярмарці «Пошук», що відбувається в обласній науковій бібліотеці та цього року вийшла на міжнародний рівень.

Читайте такожСало, сновидіння та гуцульська магія: 5 найоригінальніших музеїв України (відео)

Відео дня

Виставку, яка проходить 23-24 травня, присвячено 250-й річниці від дня народження зачинателя нової української мови Івана Котляревського.

Особливу цінність екземпляру «Енеїди» надає дарчий напис автора, датований 1833-м роком: «Елисавете Ивановне Бибиковой в знак уважения и преданности от Сочинителя. 1833. Марта 8 дня Полтава».

Примірник «Енеїди» має «величезну цінність і для колекціонерів, і бібліофілів», тому організатори виставки попросили поліцію про охорону.

У поліції повідомили, що «національний скарб», який має унікальну цінність не тільки для музею Котляревського, Полтавщини, України, але й всього світу, бійці батальйону поліції особливого призначення супроводжували від сховища до бібліотеки та від виставкової зали до меморіального музею.

Як повідомляв УНІАН, у Києві показали стародавні керамічні "гаджети" під музику Onuka.