Сам Безос зазначив, що обладнання знаходиться в ідеальному стані / фото twitter.com/JeffBezos

Засновник компанії Blue Origin Джефф Безос в ніч на 21 червня опублікував коротке відео першого випробування реактивного двигуна BE-7, призначеного для місячного посадкового модуля Blue Moon.

Читайте такожПовернення людства на Місяць: що це дасть і де будуть перші колонії?

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Випробування двигуна пройшли на тестовому стенді Центру космічних польотів імені Джорджа Маршалла. В рамках випробування інженери компанії провели один тривалий запис тривалістю в 35 секунд. У своєму твіті Безос зазначив, що отримані дані виглядають відмінно, а обладнання знаходиться в ідеальному стані. Іншими словами, випробування пройшли успішно", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що жодних інших подробиць начебто значення температури в камері згоряння, максимально розвиненою тяги та інше, не повідомляється. Раніше говорилося, що силова установка здатна розвивати тягу до 40 кН.

"Як можна бачити, в самому початку запису реактивний струмінь ненадовго набуває яскраво-зеленого відтінку, але потім стає прозорим і залишається таким до кінця тесту. Зелене забарвлення струменя цілком може спричинене сумішшю, яка використовується під час підпалу. Одразу після вигоряння рідини струмінь стає прозорим, оскільки сам двигун працює на рідкому водні (пальне) і рідкому кисні (окислювач) - високоефективному та екологічно чистому паливі", - підкреслює видання.

Нагадаємо, особливістю BE-7 є широке використання деталей, виготовлених методом тривимірного друку.

Передбачається, що Blue Moon буде оснащуватися одним двигуном BE-7, який буде використовуватися під час зниження апарата на поверхню Місяця. Раніше Безос стверджував, що апарат може бути як безпілотним і використовуватися для доставки роботизованих роверів на Місяць, так і пілотованим. І оскільки BE-7 працює на рідкому кисні та водні, в теорії заправляти корабель можна буде водою, яку добуватимуть з льодовиків на Місяці.

Анонсуючи місячний модуль Blue Moon минулого місяця, Blue Origin заявляла, що цілком може забезпечити політ до Місяця в передбачені місячної програми NASA терміни - до 2024 року. І ці успішні випробування є важливим кроком у цьому напрямку і заявкою на успіх. Найближчим часом NASA остаточно затвердить технічне завдання і дизайн спускних місячних модулів, а потім вибере одну або дві компанії, які до кінця року мають представити кораблі. Враховуючи нинішні успіхи Blue Origin, компанія Безоса має всі шанси отримати замовлення NASA.