Ілюстрація / REUTERS

Microsoft збирала записи спілкування користувачів із голосовим асистентом Cortana і перекладачем Skype Translator.

Як повідомили в Microsoft, працівники компанії та підрядники вивчають ці дані для покращення сервісів, передає РБК з посиланням на Reuters.

Компанія оновила інформацію про конфіденційність і розділи FAQ своїх продуктів, щоб "внести більшу ясність", додали в Microsoft.

Відео дня

Видання Motherboard звернуло увагу, що до інформації про конфіденційність голосового помічника Microsoft додалася наступна фраза: "Коли ви говорите з Cortana або іншими додатками, що використовують голосові сервіси Microsoft, компанія зберігає копію вашого аудіозапису".

Читайте такожСторонні підрядники прослуховували голосові повідомлення користувачів Facebook - ЗМІ

За останні місяці кілька великих IT-компаній визнали, що прослуховують деякі повідомлення своїх користувачів. Усі вони пояснюють, що це необхідно для поліпшення голосових асистентів або інших сервісів.

Однією з останніх стала Apple - після матеріалу The Guardian в якому співробітник одного з підрядників компанії розповів, що прослуховував записи розмов користувачів із голосовим помічником Siri. За його словами, найчастіше асистент активувався випадково і на аудіо потрапляли конфіденційні дані, наприклад, адреси клієнтів або медичні показання. Після цього Apple тимчасово призупинила дану практику, а в США на неї подали до суду.

Поліпшенням голосових асистентів пояснили прослуховування і Google із Amazon. У Facebook заявили, що вивчали голосові повідомлення користувачів різних сервісів, що належать компанії, щоб зрозуміти, наскільки точно працює функція диктування.