Ілюстрація / REUTERS

У соціальній мережі Facebook з'явилася вкладка новин – Facebook News.

Як повідомив засновник соцмережі Марк Цукерберг, вкладка поки що працює тільки в США, передає ТСН.

Мета Facebook News – підтримати високоякісну журналістику і представити видання, що висвітлюють різні теми, такі як наука, розваги та політика.

Відео дня

Читайте такожЦукерберг розповів про плани Росії щодо втручання у вибори в інших країнах

"Журналістика важлива для нашої демократії та прогресу у різних питаннях. Але Інтернет порушив традиційну бізнес-модель для новин, тому я вважаю, що великі інтернет-служби несуть відповідальність за партнерство з видавцями новин, щоб створити стійкі довгострокові моделі для фінансування цієї важливої роботи. Я сподіваюся, що наша робота вшанує і підтримає внесок журналістів у наше суспільство", – написав Цукерберг.

Засновник Facebook зазначив, що нова вкладка буде персоналізована під інтереси користувача. Цукерберг оприлюднив відео, в якому показав, як працює Facebook News.

Нагадаємо, раніше член Палати представників США Олександрія Окас-Кортес поставила засновнику Facebook Марку Цукербергу питання про фактчекінг політичної реклами. Цукерберг відповіді знайти не зміг.

Раніше Facebook підтвердив, що політичну рекламу показують без попередньої перевірки на факти. Видаляють лише з відвертим змістом, зокрема – образами.