REUTERS

Потреба в калоріях для того, щоб прогодувати світ, зросте майже вдвічі до кінця поточного століття. Оскільки кількість населення й вага людського тіла продовжують зростати.

Як пише Newsweek, нове дослідження, опубліковане в Plos One, включає підрахунок, скільки їжі буде потрібно виробляти, щоб нагодувати населення планети в 2100 році, якщо поточні тенденції продовжаться. Як виявилося, майже на 80% більше, ніж було потрібно в 2010-му. Приблизно 60% такого зростання випливає з факту, що на Землі буде більше голодних ротів. Згідно з даними Pew research, населення планети до 2100 року зросте до близько 10,9 мільярдів людей. Це на три мільярда більше, ніж живе сьогодні.

Читайте такожВживання «ультра-обробленої» їжі може призвести до передчасної смерті

Відео дня

Ще 18% зростання потребі калорій - це результат збільшення людського зросту й ваги. Індекс маси тіла (MBI) зростав впродовж більшості століть. Вчені кажуть, що в період між 1975 і 2014 роком в середньому у світі чоловіки поважчали на 2,5 кілограми на метр квадратний, а жінки - на 2,3 кілограми на метр квадратний. А отже й потреба в калоріях кожної людини відповідно зростає.

Дослідники вважають, що середня добова норма зросте з 2285 калорій на особу в 2010 році до 2425 Ккалорій в 2050 році.

Читайте такожЛікар назвала найкращі способи прискорити метаболізм та почати худнути

Ще через півстоліття ця потреба збільшиться до 2538 Ккалорій. Це додаткові 253 Ккалорії, які можна отримати, з'ївши два великих банани чи порцію картоплі фрі. Але в глобальному масштабі це збільшення дорівнює потребам Індії й Нігерії разом взятих за 2010 рік. А в цих країнах того року жило 1,4 мільярда людей, згідно з даними Світового банку.