REUTERS

Згідно з політикою конфіденційності компанії, Microsoft не лише збирає і зберігає інформацію про своїх користувачів, але і залишає за собою право передавати її антипіратським компаніям.

За словами власників торрент-трекерів, користувачам Windows 10 масово закривають доступ через великий обсяг інформації, зібраної новою операційною системою. Зокрема, Microsoft може передавати дані про торенти найбільшому виробникові антипіратського ПО компанії MarkMonitor, повідомляє IGate.

Відео дня

Читайте такожКомпанія Microsoft розкрила таємне призначення "Косинки" і "Сапера"

До того ж, Windows 10 відправляє вміст локальних дисків користувачів на один з серверів Microsoft і передає інформацію про пірингові мережі антипіратським групам, повідомляють оператори торрентів.

«Windows 10 направляє вміст локальних дисків користувачів прямо на один з таких серверів», — стверджує представник торрент-трекера iTS. Його підтримують і інші колеги. «Обмінник» BB стверджує, що виявив активність Windows 10, націлену на збір даних про користувача і їх передачу третім особам. В тому числі і правовласникам. А це дозволить антипіратським компаніям встановлювати особистості тих, хто користується нелегальним контентом, завантажує файли з торентів.

Раніше УНІАН повідомляв, що протягом перших діб після випуску Windows 10 нову операційну систему Microsoft встановили на 14 млн пристроїв. За підсумками 29 липня, коли почалися скачування Windows 10, інтернет-провайдери з усього світу розповіли про значне підвищення навантаження на обладнання. У порівнянні з нормальними показниками трафік зріс на 35%.