Знову за старе: Facebook-вірус відновив публікацію відео від імені користувачів

13:40, 29 серпня 2016
4019 0

29 серпня український Facebook знову захопив вірус, який публікує нібито відео ваших друзів, позначає їх у публікації і розсилає повідомлення у стрічці та в особисті повідомлення користувача.

REUTERS

Багато користувачів соцмережі вже пишуть на своїх сторінках повідомлення з вибаченнями за публікацію подібних відео.

Відзначимо, цей вірус є не новим явищем. Він вже неодноразово захоплював як український, так і іноземний сегмент Facebook.

Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось із його друзів зробив пост і "тегнув" його. В самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, який зазначила вас. Коли ви клікаєте на відео, то потрапляєте на сайт, де до вашого браузеру встановлюється розширення, і таким чином й ваша сторінка потрапляє під вплив вірусу. Також посилання на вірус можуть потрапляти до вас через особисті повідомлення від імені ваших друзів. Такі листи краще не відкривати, а відразу видаляти.

скриншот з Facebook

У минулі рази боротися з вірусом можна було таким чином: потрібно відкрити список встановлених у браузері розширень (наприклад, chrome://extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно, чи викликають у вас підозру. Далі необхідно видалити всі пости, де ви тегнули ваших друзів і особисті повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter