Ілюстрація / REUTERS

Єгипетська влада показали вміст раніше не дослідженої гробниці в стародавньому місті Луксор на Нілі. Поховання було зроблено близько 3,5 тисяч років тому.

Археологи виявили мумію, імовірно, високопосадовця епохи Нового царства, передає Бі-Бі-Сі.

Точне ім'я похованого в гробниці чоловіка не відоме, однак у міністерстві у справах старожитностей кажуть, що у них є два припущення.

Відео дня

Читайте такожУ піраміді Хеопса виявлена гігантська порожнина

Це міг бути чоловік по імені Джехуті Міс, чиє ім'я викарбувано на одній зі стін, або це може бути писар по імені Мааті - це ім'я, а також ім'я його дружини Міхи, написані на похоронних судинах.

У гробниці збереглися фігурки, дерев'яні маски і яскраві розписи на стінах.

Міністерство у справах старожитностей Єгипту заявило, що ця і ще одна гробниці були виявлені німецьким археологом ще в 1990-і, проте донедавна вони залишалися недоторканими.

Інша могила також була розкрита лише нещодавно, і поки тривають розкопки.

Гробниці знаходяться в некрополі Дра-Абул-Нага, де ховали високопоставлених єгиптян. Він знаходиться поруч із Долиною царів, де поховані багато фараонів Стародавнього Єгипту.

У вересні археологи виявили гробницю королівського ювеліра біля Луксора. У гробниці, яка також відноситься до часів Нового царства, була встановлена статуя ювеліра Аменемхата, що сидить поруч з дружиною.