Ілюстрація / REUTERS

Археологи викопали в південній частині Єгипту три гробниці, вік яких складає приблизно дві тисячі років. Їх виявили у могильнику, розташованому в районі Аль-Каміль Сахараві в провінції Ель-Мінья, що розташована на південь від Каїра, пише Російська служба Бі-Бі-Сі.

У гробницях знайшли кілька кам'яних саркофагів, а також глиняні фрагменти.

Читайте такожУ гробниці Тутанхамона виявлено дві приховані кімнати

Відео дня

За словами представника Вищої ради старожитностей Єгипту, район, де були знайдені гробниці, протягом довгого часу використовувався для поховань.

В одній з могил, дістатися до якої вдалося через зроблений в скелі отвір, знаходилися чотири саркофаги, на яких зображені обриси людських осіб.

В інший гробниці екскаватори натрапили на шість могильних ніш, одна з яких призначалася для поховання маленької дитини.

На основі глиняних фрагментів, знайдених у гробницях, вчені припустили, що поховання відноситься до періоду між 27 династією, заснованою в 525 році до н. е., і греко-римським періодом, що тривав із 332 до н. е. по IV століття.

Начальник експедиції Алі Бакрі розповів, що в гробницях були знайдені останки як чоловіків, так і жінок та дітей різного віку.

Читайте такожАрхеологи знайшли в Єгипті корабель віком 4,5 тисячі років

"Ці поховання були частиною великого кладовища у великому місті, а не в військовому гарнізоні, як деякі припускали спочатку", - сказав він.

Вища рада старожитностей Єгипту заявила, що "розкопки продовжуються, щоб розкрити нові секрети.

Перші дослідження цього місця поховань почалися в 2015 році.