Росія вперше за 20 років відправила свого космонавта до космосу без грізного триствольного "космічного пістолета" через брак патронів, пише газета Daily Telegraph.

Юрій Маленченко разом з своїми колегами полетів на Міжнародну космічну станцію (МКС), але він не матиме при собі спеціального космічного пістолета "ТП-82".

Цей пістолет був створений в 1982 році і був узятий на озброєння космонавтів з 1986 року. "ТП- 82" не був призначений для захисту від ворожих інопланетян. Ця зброя призначена захист для команди космонавтів в несприятливій місцевості вже після повернення на Землю.

Відео дня

Унікальний пістолет має три стволи і стріляє мисливським дробом, гвинтівочними патронами і сигнальними ракетами. Приклад пістолета служить як мачете і саперна лопата.

В даний час призначений для пістолета оригінальний боєкомплект настільки застарілий, що більше не придатний до використання, а нові патрони для пістолета не випускаються.

Проте, космонавт не полетить в космос зовсім беззбройним. "Маленченко візьме з собою звичайний пістолет", - повідомив газеті російський офіцер Космічних військ незадовго до старту.

Разом з тим американська астронавтка Пеггі Вітсон ймовірно озброєна "камчою" - традиційним казахським батогом для коней, який російський співробітник космодрому порадив їй узяти з собою "як символ командирської влади".

Корабель "Союз ТМА-11" з екіпажем 16-ої експедиції - Юрій Маленченко, Пеггі Вітсон, а також перший малайзійський космонавт Шейх Музафар Шукор напередодні пристикувався до МКС.

РІА Новости