Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації України визначило переможців національного онлайн-конкурсу IT-проектів HackCorona, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу в Україні. Про це повідомила прес-служба відомства у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожМінцифри запустило сайт державної IT-компанії Diia Company

Зокрема, ними стали такі проекти: KAZKOZVUK (проект створений для дітей з особливостями зору); VUIKO (маркетплейс для локальних виробників крафтової фермерської продукції); SkillAR (мобільна платформа для дистанційного інтерактивного навчання з допомогою доповненої реальності); Digital Women 2020 (проект, спрямований на стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу в Україні в умовах кризи та карантину); «Слухай» (бібліотека аудіокниг українською мовою).

Відео дня

Проект «Підтримка заради життя», покликаний покращити якість життя людей з обмеженими можливостями шляхом створення можливості інклюзивної онлайн-освіти, отримав спеціальний приз.

Як повідомляв УНІАН, 1 квітня Міністерство цифрової трансформації запустило національний конкурс IT-проектів та ідей #HackCorona, спрямованих на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19 і підтримку українських громадян в умовах карантину. Загальний призовий фонд для переможців становив 4 млн грн.

17 квітня Міністерство цифрової трансформації збільшило призовий фонд національного онлайн-конкурсу IT-проектів HackCorona, які протидіють поширенню коронавірусу в Україні на 1 млн грн до 5 млн грн.