На вершині пагорба в Мексиці знайшли древні знаки і колони / Instagram/@mc_el_ruinero

Мешканці невеликого міста Санта-Круз Хуехуепіастла, розташованого за 150 кілометрів від міста Пуебла в Мексиці, знайшли дві кам'яні колони на верхівці пагорба Серро-де-ла-Пенья. Крім того, вони виявили 87 стародавніх написів на кам'яних підніжжях і стінах.

Як повідомляє Mexico News Daily, археологи вважають, що реліквії створили представники Сапотецької цивілізації або мешканці стародавнього міста Теотіуакан. На їхню думку, колони з'явилися на пагорбі приблизно в 500 рокі до нашої ери. Вчені кажуть, що місце, де стоять колони, було присвячене богу підземного світу.

Читайте такожУ джунглях знайшли великий палац майя, якому більше тисячі років

Відео дня

На колоні, яка збереглася найкраще, зображена людина з рогами і кігтями, одягнена набедренну пов'язку. Також на археологічному місці були знайдене каміння із зображенням ігуани, орла і dios murciélago - богині з головою кажана.

Рогата людина на колоні символізує бога підземного царства / Instagram/@mc_el_ruinero

Також археологи знайшли керамічний посуд на древньому кам'яному шляху, який вів до верхівки схилу. Підйом на вершину триває 2,5 години. Дослідник з Національного інституту антропології й історії Хосе Альфредо Арелланес сказав, що попереднє дослідження дійшло певних висновків щодо призначення місця. За його словами, раніше на схилі було 7 пірамід і поле для гри в м'яч.

"Коли ми піднялися на верхівку, ми змогли побачити церемоніальну зону. Іншими словами, тут були храми й палаци правителів", - пояснив він.