Автопілот Tesla зняв злочинця / Вікіпедія

У Каліфорнії камери автопілота Tesla змогли зняти невідомого стрільця, який тероризував автолюбителів на дорогах.

Як повідомляє Electrec, протягом останніх тижнів з низки каліфорнійських округів надійшли понад 100 повідомлень про стрілянину по автомобілях на трасі з пневматичної зброї. Жертви, судячи з усього, вибиралися випадково, часто їм стріляли у відкриті вікна авто.

Розслідування подій не приносило результатів доти, поки злочинець не обстріляв Tesla. Бортові камери зняли машину стрілка і записали її на вбудований відеореєстратор.

Відео дня

Читайте такожУ центрі Києва сталася бійка зі стріляниною: є постраждалі (фото)

Як з'ясувалося, стрільцем виявився 34-річний житель Анахайму Джессі Леаль Родрігес. Його затримали.  У зв'язку з нападом на пасажирів електромобіля проти зловмисника були висунуті звинувачення в трьох спробах вбивства і трьох випадках нападу на людей, що викликали значні тілесні ушкодження. Тільки за один епізод фігурант може отримати до 57 років в'язниці.

Всі моделі Tesla мають на борту по 8 камер, які використовуються автопілотом. Кілька років тому Tesla вирішила заодно використовувати їх в якості відеореєстраторів і камер відеоспостереження. За цей час камери допомогли поліції США затримати кілька підозрюваних у крадіжках і вандалізмі.

Вас також можуть зацікавити новини