Новий колір "екрану смерті" вдало впишеться у темну тему ОС / фото - depositphotos.com

Епосі "синього екрана смерті" в Windows прийшов кінець. Microsoft змінює колір екрану в нової версії операційної системи.

Про глобальну зміну в  "синьому екрані смерті" (Blue Screen of Death - BSOD) повідомило видання The Verge.

Так, в новій Windows 11 екран, який з'являється при критичній помилці системи, стане чорним. Сумний смайл і QR-код залишаться.

Відео дня

Для "чорного екрану смерті" не довелося навіть змінювати абревіатуру, вона залишиться такою ж - BSOD (Black Screen of Death). 

Читайте такожКомпанія Apple відкрила офіс в УкраїніНовий колір "екрану смерті" - одне з найбільш глобальних змін в цьому меню. Останній раз нововведення були впроваджені у 2016 році, тоді розробники Microsoft додали на екран QR-код. А перед цим, у 2012 році, "екран смерті" отримав відомий сумний смайл.

Перший "синій екран смерті", який тепер стане чорним, з'явився в Windows 3.0. Він був створений для програмістів і професіоналів, які отримали можливість швидше діагностувати проблеми і збої в роботі системи. BSOD найчастіше з'являється в результаті критичної помилки ОС, а на екрані показується інформація про те, що стало причиною збою.

Раніше вже стало відомо, що Microsoft випустила Windows 11 для учасників інсайдерського тесту. Дана версія ОС знайомить з новим інтерфейсом, проте більш серйозні нововведення у ньому недоступні.