Одразу дві команди пройшли до фіналу проектів ШІ від Microsoft / Фото: ua.depositphotos.com

Дві українські команди з Українського католицького університету (УКУ) потрапили до фіналу міжнародного конкурсу проектів штучного інтелекту (ІІ) «The next AI Guardians» від технологічної компанії Microsoft.

Фінал конкурсу відбудеться 18 червня 2020 року, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожІлон Маск заявив, що штучний інтелект треба краще контролювати

Відео дня

Зокрема, українські команди розробили два проекти: KeyAccess - програмне забезпечення для операційних систем Windows і UNIX, яке дозволяє налаштувати клавіатуру для користувачів, що борються з дитячим церебральним паралічем (ДЦП) або іншими захворюваннями, які потребують особливого налаштування клавіатури для її використання; Smart Educational Assistant (SEA) - електронний помічник, за допомогою якого користувач вибирає професію і визначає навички, які хоче розвивати, а ІІ надає новітні інтернет-ресурси з навчальними курсами і об'єднує їх у повноцінний навчальний план.

Згідно з повідомленням, команди-фіналісти дістануть шанс продати свою ідею представникам найуспішніших компаній.

Також кожна команда отримає бізнес-наставника, який допоможе їй розписати свою ідею в змістовному бізнес-плані.

Як повідомляв УНІАН, Державне космічне агентство України відкрило онлайн-програму стартапів Yangel Big Bang, яка готуватиме проекти для участі в Yangel Accelerator, запустити який планують восени.

Державний фонд «Український фонд стартапів» за підсумками третього і четвертого пітчу (презентація проекту перед потенційними інвесторами), проведених 31 березня і 7 квітня, ухвалив рішення виділити 350 тис. дол. 10 українським стартапам.

Довідка УНІАН. Microsoft - міжнародна технологічна компанія, що спеціалізується на створенні програмного забезпечення і комп'ютерної інфраструктури. Є однією з найдорожчих компаній світу - капіталізація компанії за підсумками 2019 року становила понад 1 трлн дол.