Коли магнітні бурі в грудні / фото geocenter.info

На початку і середині грудня очікуються відчутні геомагнітні збурення, які можуть вплинути на здоров'я метеочутливих людей. В цілому останній місяць року пройде досить спокійно і без сильних стрибків магнітної активності.

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря - це збурення геомагнітного поля Землі, яке триває від декількох годин до пари діб. Такі сплески можуть вплинути на роботу енергосистем і електроприладів, а також погіршити самопочуття літніх і метеочутливих людей. 

Коли очікуються магнітні бурі в грудні 2020

Календар магнітних бур у грудні / фото tesis.lebedev.ru

Невеликий сплеск магнітної активності очікується у вівторок, 2 листопада. Магнітна активність буде невисокою, проте може позначитися на самопочутті деяких людей. 

Відео дня

Період до 17 грудня пройде спокійно. В п'ятницю 18 грудня очікується другий сплеск енергії, а в суботу 19 грудня фахівці прогнозують магнітну бурю. Буря досягне рівня G1 (слабка буря) і може вплинути на роботу систем зв'язку, поведінку тварин і самопочуття деяких людей.

Як захиститися від впливу магнітної бурі

Магнітна активність впливає на літніх і метеочутливих людей, а також на людей з хронічними захворюваннями. Під час підвищеної геомагнітної активності можуть виникати такі симптоми: головні болі, слабкість, нудота, запаморочення, болі в серці, дратівливість, порушення апетиту, безсоння.

Щоб легко перенести магнітну бурю, дотримуйтеся наступних рекомендацій за кілька днів до очікуваної активності:

  • відмовтеся від кави, сигарет, алкоголю;
  • пийте зелений і трав'яний чай;
  • не нервуйте, позбавтеся від стресу;
  • прогулюйтеся на свіжому повітрі не менше ніж годину в день;
  • не переїдайте, не вживайте жирну і смажену їжу;
  • спіть не менше 8 годин на добу, лягайте спати раніше.

Якщо під час магнітної бурі ваше самопочуття сильно погіршилося, зверніться до лікаря-терапевта. 

Читайте також інші новини: