На Apple подали до суду через Telegram / Ілюстрація REUTERS

Американська некомерційна організація під назвою Coalition for a Safer Web (Коаліція за Безпечний Інтернет) подала в суд на компанію Apple з вимогою видалити мобільну версію Telegram з магазину додатків App Store.

Читайте такожWhatsApp заперечує можливість перегляду повідомлень користувачів

Як повідомляє 4PDA, позивачі наполягають, що творці Telegram не приділяють належної уваги модерації контенту, а Apple, у свою чергу, не дотримується власної політики щодо публікації додатків.

Відео дня

Позов був поданий незабаром після кривавого штурму Капітолію у Вашингтоні прихильниками Дональда Трампа. Творців Telegram звинувачують у відсутності своєчасної реакції на численні публікації протиправних повідомлень. Крім того, як говориться в позові, попри попередження Coalition for a Safer Web ще влітку минулого року, Apple «не здійснила жодних дій проти програми, щоб змусити Telegram поліпшити модерацію контенту».

Coalition for a Safer Web вимагає проведення суду присяжних з метою змусити Apple видалити Telegram з App Store, поки додаток не буде відповідати принципам компанії. Також в позові міститься вимога до відповідача по виплаті компенсації збитку позивачеві і оплаті відповідних судових витрат. Дата засідання поки не оголошена.

Раніше в інтерв'ю журналістам співробітник некомерційної організації також заявив про готовність подати в суд і на Google з відповідною вимогою.

Що відбувається навколо Telegram

  • Месенджер Telegram став другим за кількістю завантажень додатком в США. У період з 6 по 10 січня Telegram в США завантажили близько 545 тис.разів. Це майже втричі більше, ніж в аналогічний період минулого тижня.
  • Зростання популярності Telegram відбулося на тлі блокування акаунтів президента Дональда Трампа в Facebook і Twitter, а також відключення соцмережі Parler, популярної у його прихильників.
  • На початку січня 2021 року WhatsApp ввів нову політику конфіденційності, що, за версією видання, могло викликати перехід частини користувачів на альтернативні месенджери.
  • Засновник Telegram Павло Дуров неодноразово заявляв, що не має наміру вводити в месенджері цензуру. за його словами, додаток може бути видалено з Google Play і App Store у найближчому майбутньому.
  • Враховуючи останні події, Дуров закликав користувачів Telegram переходити з iOS на Android, де встановлювані додатки не можна повністю обмежити. Крім того, зараз розробляється браузерна версія Telegram для Safari.