Волошин застрелился / фото УНИАН

Слідчі розглядають п'ять версій у справі про вчинення самогубства виконуючим обов’язки керівника Миколаївського аеропорту, учасником АТО Владиславом Волошиним.

Читайте такожУ Миколаєві активісти вимагали відставки голови ОДА Савченка через самогубство Волошина (відео)

Про це Відділ комунікації Головного управління Нацполіції у Миколаївській області повідомляє на сторінці у Facebook.

Відео дня

"Розглядаються п’ять версій вчинення злочину – самогубство у стані душевного хвилювання, самогубство, скоєне у зв’язку з професіональною діяльністю на посаді в.о. директора, самогубство через взаємовідносини у родині, самогубство через можливі конфлікти під час проходження служби у ЗСУ та нещасний випадок при поводженні з вогнепальною зброєю. Розглядаються всі можливі версії, щоб тільки при отриманні доказів на основі проведених експертиз та слідчих дій довести або спростувати кожну з них", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі вже встановлено коло осіб, які допитуються чи будуть допитані найближчим часом.

Також повідомляється, що у ході розслідування справи призначені й проводяться судово-медична, судово-хімічна, комплексна молекулярно-генетична-вибухотехнічна, психологічно-психіатрична посмертна, імунологічна та комплексна судова експертизи (дактилоскопічна, балістична, хімічна).

Як повідомляв УНІАН, Волошин 18 березня скоїв самогубство у Миколаєві у власній квартирі, вистріливши з бойового пістолету. Родина в цей момент знаходилась вдома. Постраждалий був терміново госпіталізований, але помер у лікарні.

За свідченнями родичів, загиблий останнім часом знаходився у пригніченому стані та висловлював тривожні наміри.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу («умисне вбивство») - «як того вимагає процедура у подібних випадках». Разом з тим у поліції не виключали перекваліфікації чи додаткової кваліфікації справи.

Сьогодні, 20 березня, у Миколаєві близько 100 осіб під будівлею облдержадміністрації вимагали відставки голови ОДА Олексія Савченка та неупередженого розслідування справи про загибель Волошина. Мітингувальники звинувачували керівництво Миколаївщини у доведені Волошина до самогубства.