Фото УНИАН

В Одесі під час Гуморини вперше пройде дрифт-шоу за участю чемпіона України з дрифту (техніка проходження автомобілем поворотів на максимально можливій швидкості) Олександром Гринчуком.

Читайте такожВ Одесі після трирічної перерви сьогодні знову святкують Гуморину (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції повідомив співпродюсер заходів Гуморини Владислав Плотников.

Відео дня

«Вперше пройде дрифт-шоу з чотириразовим чемпіоном України з дрифту Олександром Гринчуком», - сказав Плотников.

Він уточнив, що дійство розгорнеться в історичному центрі - на вулиці Рішельєвській, у кварталі між вулицями Грецькою і Буніна.

За словами директора департаменту культури і туризму Одеської міськради Тетяни Маркової, перед двогодинним шоу відбудеться гумористична вікторина, переможці якої отримають привілей стати учасниками дрифтингу.

«Вони відчують всю красу такого руху. За кермом буде чемпіон України - тому все безпечно, але дуже видовищно й ефектно», - наголосила Маркова.

За словами організаторів, розпочнуться святкові заходи 27 березня - зі старту 8-го міжнародного фестивалю клоунів і мімів «Комедіада», в якому візьмуть участь титуловані гості, в тому числі, син знаменитого кіноактора Чарлі Чапліна Юджин Чаплін. Останній стане почесним членом журі. Хедлайнером «Комедіади» стане володар Гран-прі минулорічного фестивалю угорський комік Чаба Мехеш.

В рамках Гуморини заплановано низку заходів. Зокрема, презентація гумористичної карти, виставка карикатуристів, гумористичний забіг International Fun Run, в якому, як передбачається, візьму участь близько 200 осіб.

Безпосередньо 1 квітня відбудеться карнавальна хода, «Караоке на Гуморині», виступ «Ліги сміху», основного складу «95-го кварталу» тощо.

По ходу руху карнавалу розмістять п'ять «точок» з безкоштовним аквагримом для дітей.

За словами Маркової, з міського бюджету на проведення Гуморини-2018 виділять 1 млн грн.

«Буде розпорядження мера, це 1 млн грн», - сказала вона. При цьому чиновниця не уточнила загальний обсяг фінансування, сказавши, що «цифри поки що збираються». Вона додала, що деякі інвестори не бажають бути названими, і проговорювати це «некоректно».

Продюсер Гуморини-2018 Олена Орлова також відмовилася озвучити загальний обсяг фінансування проекту, заявивши, що не всі комерційні учасники хочуть, щоб їхні гонорари оголошувалися повною мірою.

«Бюджет немаленький», - заявила продюсер.

Символами Гуморини будуть «Морячок» і «Жовта качка». Передбачається, що 1 квітня до Одеси приїдуть не менш як 100 тис. туристів.

Як повідомляв УНІАН, до Одеси на 8-й міжнародний фестиваль клоунів і мімів «Комедіада» приїде син знаменитого кіноактора Чарлі Чапліна Юджин Чаплін.

Ю. Чаплін увійде до складу журі. Також планується, що він візьме участь у показі фільму «Цирк», присвяченому 80-річчю цієї кінокартини, в якій зіграв його знаменитий батько.

У грудні 2013 року в Одесі акробат Євген Калінін повторив трюк голлівудського актора Жан-Клода Ван Дамма, сівши на поперечний шпагат між двома рухомими автомобілями. За кермом однієї з легкових машин був чемпіон України з дрифту Олександр Гринчук, іншою - керував його учень. Обидва автомобілі були з автоматичною коробкою передач, що також ускладнювало процес, бо рух в унісон машин на ідентичній швидкості практично неможливий.