Назар Холодницький розповів, як в його кабінеті з'явився жучок / УНІАН

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що пристрій для прослуховування в його кабінеті встановлював не агент НАБУ, а цивільна особа – «людина, який обслуговувала акваріум».

Читайте такожХолодницький: на записах з мого кабінету є нецензурна лексика, але немає епізодів вимагання хабарів

Як повідомляє LIGA.net, таку заяву Холодницький зробив перед допитом у Генпрокуратурі. За його словами, наглядачу за акваріумом «просто дали апаратуру для встановлення».

Відео дня

"Наскільки я розумію, це звичайна людина, яка займалась акваріумом, просто їй дали апаратуру, яку треба встановити. Знайшли (жучок, - ред.), тому що була дивна поведінка", - зазначив він.

Глава САП цікавиться, як взагалі було отримано дозвіл на негласні дії. За законом, прослуховування можна здійснювати лише у провадженнях щодо тяжких злочинів. Це означає, що повинно бути провадження, наприклад, про отримання хабара, зазначає Холодницький.

"Починали за здоров`я, завершили за упокій. Починали негласні розшукові дії, щоб побачити, як мені хабарі носять. Слухали, слухали, наслушали на що? На легкий злочин", - підкреслив глава САП.

Читайте такожНАБУ: дисциплінарні проступки Холодницького не характеризують роботу САП

Нагадаємо, 27 березня генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що Генпрокуратура і НАБУ проводили слідчі дії щодо Холодницкого. 30 березня Луценко заявив, що звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Холодницкого з посади керівника САП.

Ситник в інтерв'ю ZN.UA заявив, що слідчим НАБУ періодично надходила інформація про деякі дивні і незрозумілі дії керівника САП та окремих прокурорів. Він зазначив, що у НАБУ довгий час не було доказів щодо Холодницького, але по одній зі справ вдалося отримати конкретну інформацію, яка підтвердила наші найгірші підозри». «У справі про розкрадання в Одеській мерії. Так от, ми отримали інформацію і зрозуміли, що пускати ситуацію на самоплин неприпустимо», - сказав Ситник. Зареєстрували провадження працівники Генеральної прокуратури, оскільки наглядовим прокурором НАБУ є саме Холодницький.

Також Ситник повідомив, що мова йде про справи «за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справи, яка стосується фірми «Золотий мандарин», яку пов'язують з народним депутатом Логвінським (Георгій Логвінський, фракція «Народний фронт»); розслідувань, пов'язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідувань, пов'язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу.

Ситник зазначив, що на записах, зроблених в кабінеті Холодницкого, містяться дані про «злиття» інформації щодо обшуків, які готувались, тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися, про тиск на деяких посадових осіб для прийняття ними певних рішень».