Турчинов прокоментував скандальні висловлювання своєї дружини / фото УНІАН

Секретар РНБО Олександр Турчинов став на захист своєї дружини Ганни, яку звинуватили у гомофобії.

"Мене дивує коли ті, хто називає себе правозахисниками, безапеляційно виступають проти свободи слова, проти права на власну позицію і думку, яка відрізняється від їхніх упереджень", - пише він на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожНа Трійцю Турчинов прочитав проповідь баптистів

Відео дня

Турчинов зазначив, що ставлення його дружини до сімейних цінностей і захисту від моральної деформації шкільної програми - "вияв християнської, громадянської та професійної позиції". За його словами, ця позиція повністю відповідає "Закону Божому і Конституції України".

"Спроби захисників ЛГБТ спільноти навішувати на мою дружину ярлики і вимоги звільнити її з роботи є свідченням їхньої ангажованості, агресивності та правової обмеженості", - додав секретар РНБО.

Як повідомляв УНІАН, низка правозахисних організацій виступила зі зверненням, в якому висловлює обурення гомофобними дискримінаційними заявами декана факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Ганни Турчинової.

Зазначається, що 16 червня в ЗМІ з'явилося інтерв'ю з Турчиновою, в якій вона "вдалася до антиконституційних, відверто гомофобних, дискримінаційних, ксенофобних та антинаукових тверджень».