REUTERS

Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на представника Північно-Кавказького регіонального центру МНС РФ.

Відзначається, що вранці 15 грудня російське рятувальне відомство інформувало, що "приступило до формування десятої колони для доставки гуманітарної допомоги в Донецьку і Луганську області".

За даними МНС, з регіонів Уральського, Приволзького, Північно-Західного, Південного та Центрального округів РФ почалася відправка автомобілів з вантажами до Ростовської області, де формуватиметься колона. Зазначалося, що на Донбас планується доставити "продукти харчування, будівельні матеріали та новорічні подарунки".

Відео дня

"З міста Мінеральні Води до Ростовської області вирушила автоколона Північно-Кавказького регіонального центру (ПКРЦ) МНС Росії з гуманітарним вантажем для громадян України, тут продукти харчування, предмети першої необхідності, теплі речі для дітей та новорічні подарунки", - зазначає відомство.

Читайте такожЗМІ: Останній "гумконвой" з Росії перевозив снаряди

За даними ПКРЦ, загальна маса вантажу, яку доставить зведена колона в Україну, перевищує 42 тонни.

Як повідомляв УНІАН, перший «гумконвой» в'їхав в Україну 22 серпня. 30 листопада в Україну з РФ зайшла восьма колона вантажних автомобілів, направлених Росією в контрольовані терористами східні регіони України під виглядом «гуманітарного конвою».

12 грудня Росія направила терористам на Донбас дев'яту «гумдопомогу». Як повідомили УНІАН у МНС РФ, кордон України перетнули 130 автомобілів. Колона вантажних автомобілів, яку в Росії іменують «гуманітарний конвой», нібито везе 1,2 тис. тонн продуктів харчування - цукор, консерви, а також будівельні матеріали.

В РНБО України заявляють, що всі ці «гуманітарні конвої», які Росія відправляє в Україну без її дозволу, «є лише підтримкою озброєних людей». Головним чином, вантажівки завозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

За даними РНБО, російські вантажівки з «гуманітарного конвою», повертаючись до РФ, вивозили з українських заводів на Донбасі обладнання і вугілля. Крім того, на цих КамАЗах до Росії вивозили тіла вбитих в Україні російських солдатів.