Суд призначив двічі судимому бойовику покарання у вигляді 10 років ув’язнення / фото УНІАН

На Донеччині суд засудив бойовика "ЛНР" до 10 років за ґратами.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним 35-річного мешканця м. Єнакієво, який скоїв кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

Читайте такожУ мережі показали фото знищеного на Донбасі бойовика на прізвисько "Борода"

Відео дня

Правоохоронці довели, що з жовтня 2016 по травень 2018 року чоловік проходив службу у незаконному збройному формуванні терористичної організації «ЛНР» - 3-му мотострілковому батальйоні 7-ї окремої мотострілкової бригади так званої «Народної міліції» 2-го армійського корпусу «ЛНР» у м. Дебальцеве, на посаді оператора ПТКР та ніс бойове чергування в районі Світлодарської дуги.

"Будучи забезпеченим військовою формою зі знаками розрізнення «ЛНР», бронежилетом російського виробництва, шоломом та автоматом Калашникова, зловмисник безпосередньо приймав участь у бойових зіткненнях з військовослужбовцями Збройних сил України, доки його злочинну діяльність не припинили у ході контртерористичних заходів на лінії розмежування, біля смт. Луганське Бахмутського району, співробітники Служби безпеки України спільно з військовослужбовцями", - йдеться в повідомленні.

Суд призначив двічі судимому бойовику покарання у вигляді 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.