Гранату екологу підкинули 11 грудня / фото 5.ua

Голова громадського формування "ЕкоПатруль" та голова громадської ради при Державній екологічній інспекції в Дніпропетровській області Тетяна Лампіка пов'язує напад на колегу, у двір якого кинули гранату в Синельниковому, з його професійною діяльністю. Зокрема, за її словами, це може бути пов'язано з викриттями, які він робив у зв'язку з незаконною вирубкою дубових насаджень у Синельниковому. Про це йдеться у статті "Гранати, підпали, залякування дітей: Як погрожують активістам, що борються з незаконною вирубкою лісів" на сайті 112.ua.

"До моменту, як "ЕкоПатруль" став займатися цим питанням, було вже вирубано 1,5 га дубових насаджень. Ми стали чинити опір, але там чіткий, налагоджений бізнес", - розповіла голова громадського формування "ЕкоПатруль".

За фактами незаконної вирубки дубових насаджень, які встановили члени громадського формування "ЕкоПатруль", на досудовому розслідуванні у слідчому відділі Синельниківського відділення поліції ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться вже 4 кримінальні провадження. Попередньо вони кваліфіковані згідно частини 1 статті 246 КК україни "Незаконна вирубка лісу".

Відео дня

Юрист "ЕкоПатруля" Наталія Бут розповіла, що екологічна організація передала поліції зафіксовані такі факти: 3 листопада біля села Парне були затримані невстановлені особи, які, спилюючи бензопилами дуби, знищили 76 дерев. У відповідності з порушеним кримінальною виробництвом на дві бензопили та автомобіль було накладено арешт. У той же день за фактом знищення 30 дубів у селі Вишневецьке був накладений арешт ще на дві бензопили чорних лісорубів. Активісти "ЕкоПатруля" сприяли затриманням 21 і 30 листопада, в результаті було заарештовано ще кілька автомобілів і бензопил.

Як відомо, у двір члена громадського формування "ЕкоПатруль", який брав участь у викритті незаконних вирубок, 11 грудня невідомі, імовірно, кинули гранату. За цим фактом ГУНП в Дніпропетровської області відкрили кримінальне провадження за статтею 4 статті 296 КК ("Хуліганство").