Священик РПЦ розкритикував слова Яроша / фото pravmir.ru

Екс-глава синодального відділу зі взаємодії церкви і суспільства РПЦ протоієрей Всеволод Чаплін вважає, що після отримання Києвом томосу в Україні почнеться хвиля захоплення парафій колишньої УПЦ МП.

На думку Чапліна, командир Української добровольчої армії Дмитро Ярош намагається простимулювати ці дії, передає DailyStorm.

Читайте такожЕпіфаній розповів про статус голови УПЦ МП Онуфрія після Об'єднання єднавчого собору

Відео дня

"Він фактично закликає незаконно застосувати силу до "канонічних" священиків. Полювання на людей ніяк не може бути поставлено в законні рамки. Його слова — фактично виправдання тероризму. Тому цей депутат Ради, на мій погляд, безперечно повинен бути визнаний терористом, людиною, яка виправдовує терор. Він нічим не кращий від Бен Ладана або забороненої в Росії терористичної організації ІДІЛ. Якщо київська влада не може з ним впоратися, потрібно зробити все, щоб це терористичне угруповання було знищене", - наголосив російський священик.

Раніше Дмитро Ярош заявив, що Москва завжди використовувала релігію як зброю. "Так звана УПЦ МП - не церква. Це ФСБшна резидентура, яка стала "іскандерами" в руках сатаніста Путіна, як до цього була зброєю в руках Сталіна, Берії, Жукова та інших безбожників", - зазначив він.

За його словами, "полювання" на московських попів, які вірно служать Путіну і Кирилу - справа, угодна Богу і нашій Батьківщині".