Під кінець 2019 року планують заробити і видати людям по 2 тис. грн. \ фото УНІАН

Перші прибутки від інвестиції у віртуальні гроші нині рахують у селі Єлизаветівка, на Дніпропетровщині. 

Читайте такожBloomberg: Україну врятує зброя і Bitcoin

Навесні ТСН розповідала як у травні минулого року експеримент із віртуальними грошима запровадив сільський голова Єлизаветівки, аби заробити для громади. Вклав своїх 13 тис. грн, відстежував курси на міжнародній криптобіржі. За місяць свої гроші потроїв. Забрав свою частку, а зароблене розділив між селянами. Ті довірили йому використовувати для фінансових операцій гроші громади.

За півроку на рахунки накапало близько 200 тис. грн. Відсотки роздали людям. Кожен отримав на руки по 100 грн.

Чи не головним консультантом у селі став Богдан. Хлопець стежить за курсами криптовалют на біржі, а відтак – намагається пояснити тонкощі людям старшого покоління. Розповідає, що односельці навіть нове слово довго запам’ятовували, але згодом почали навіть самостійно рахувати прибутки від придбаної криптовалюти.

Федір Нікіфорович порівнює ринок віртуальних грошей із акціями на нерухомість чи зернові. Впевнений, хоч цього року і видали лише по 100 грн, але далі буде більше.

Цьогоріч отримані гроші селяни витратили хто куди. Хтось вклав у бюджет на святковий стіл, хтось – переказав на ремонт місцевої дороги, яку люди приводять до ладу власним коштом.

У сільраді експеримент з криптовалютою закінчувати не збираються і вже під кінець 2019 року планують заробити і видати людям по 2 тис. грн.