Керівника ТУ ДСА на Полтавщині затримали при отриманні хабара у 100 тисяч гривень / Facebook - Лариса Сарган

Правоохоронці затримали під час одержання хабара заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Полтавській області.

Читайте такожНАБУ зобов’язали почати розслідування можливої корупції Луценка та Сторожука

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook: «Під час одержання частини хабара в 100 тис. грн у службовому кабінеті затримано заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області».

Відео дня

Сарган уточнила, що, загалом, він вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 248 тис. грн від керівника одного з підприємств за безперешкодне підписання актів виконаних робіт, а також перерахування коштів на рахунок підприємства за вже виконані роботи. Вона також оприлюднила фото, на якому видно, що гроші сховані в холодильнику. «Нащедрував і... в холодильник заховав», - написала Сарган.

Як повідомили у Головному слідчому управлінні Національної поліції України, в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, установлено, що із середини вересня 2018 року заступник начальника обласного територіального управління ДСА вимагав від керівника приватного підприємства майже чверть мільйона гривень. «В таку суму він оцінив свої «послуги» за безперешкодне підписання актів виконаних робіт, а також оплати без затримки усіх виконаних підприємством робіт», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання чергового траншу неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн. Тепер вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше правоохоронці затримали керівника та юриста державного підприємства «Донецький облавтодор» на хабарі у 300 тисяч гривень.