Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз поінформувала про процес створення міністерства / фото УНІАН

При Міністерстві у справах ветеранів буде створено Експертну раду з питань психосоціальної адаптації ветеранів.

Про це на засіданні Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю повідомила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз, поінформували УНІАН у прес-службі «БПП».

«Пройдено певний регуляторний шлях, а саме затверджено положення про Міністерство у справах ветеранів, оголошено конкурс на посаду державного секретаря, запущено офіційний сайт міністерства. Крім того, ми зараз формуємо Експертну раду з питань психосоціальної адаптації ветеранів… Сподіваюся, що ця рада фахово займатиметься питаннями психосоціальної адаптації та форматів і механізм надання послуг з питань реабілітації ветеранів», - зауважила Фріз.

Відео дня

Читайте такожКабмін затвердив положення про Міністерство у справах ветеранів

Також вона підкреслила, що наразі вже на завершальній стадії перебуває формування консультативно-дорадчої групи Ради ветеранів, яка спрямована на встановлення стратегічної комунікації міністерства з регіональними організаціями і з ветеранами на місцях.

«Її завдання – роз’яснювати діяльність міністерства на місцях і ініціювати пріоритетність розгляду питань для ветеранів, які треба оперативно врегульовувати»,- додала Фріз.

Також вона зауважила, що триває робота зі створення робочої групи з розробки нового закону про статус ветерана та соціальний захист.

«До цієї робочої групи будуть включені як представники громадських організацій, так і міжнародні експерти, аби мати можливість дати якісний законопроект. І в цьому питанні сподіваюсь на співпрацю з комітетом», – зауважила Фріз.

Крім того, міністр повідомила, що наразі триває робота над створенням Єдиного державного реестру ветеранів і створенням онлайн платформи для ветеранів.

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада 2018 року Кабмін схвалив рішення щодо створення Міністерства у справах ветеранів. Штатна структура міністерства складатиметься з 325 осіб.

22 листопада Верховна Рада за поданням уряду призначила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" у Фріз міністром у справах ветеранів. Вона прогнозує, що формування відомства триватиме до червня 2019 року.

4 січня Кабмін затвердив положення про Міністерство у справах ветеранів. На міністерство покладена низка завдань, зокрема, забезпечення прав та інтересів ветеранів та членів їх сімей, вшанування пам’яті ветеранів, сприяння популяризації та забезпечення формування позитивного образу ветерана, створення та забезпечення функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку для адміністрування потреб ветеранів.