Проект облаштування кордону реалізований на 30%, - Держприкордонслужба / фото УНІАН

Про це заявив прес-ссекретарь Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Він здійснюється у відповідності з фінансуванням. В даний час стан реалізації проекту становить близько 30%, що адекватно обсягів фінансування", - сказалСлободян.

При цьому, за його словами, на ділянці в Харківській області реалізація проекту майже завершена і вже показала свою надзвичайну ефективність. "Наприклад, на ділянці Харківської області, де цей проект практично завершено, рівень контролю над кордоном становить практично 100%. Там практично немає порушень державного кордону", - зазначив спікер Держприкордонслужби.

Відео дня

Слободян також розповів, що строки реалізації проекту переносилися через недофінансування, але при цьому реалізація проекту ніколи не зупинялася. "У минулому році ми знову змушені були ініціювати перед Камбином продовження терміну реалізації ще на один рік, тобто зараз крайня точка реалізації цього проекту – 2021 рік", - розповів він.

"Але... ми глибоко впевнені в тому, що цей проект дуже важливий для України, якій однозначно потрібно докласти максимум зусиль, щоб його реалізувати", - підкреслив О. Слободян.

Проект облаштування українсько-російського державного кордону включає інженерно-технічне облаштування російсько-українського державного кордону, а також територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим.