Фільм "Штангіст" отримав вже четвертий Гран-прі / фото Держкіно

Українсько-польський фільм «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав гран-прі журі фестивалю Premiers plans à Angers у Франції.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно на своїй сторінці у Facebook.

«Створений за підтримки Держкіно українсько-польський фільм Штангіст режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука здобув Гран-прі журі фестивалю Premiers plans à Angers у Франції», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУкраїно-польський трилер "Гарет Джонс" увійшов до програми Берлінале-2019

Зазначається, що фестиваль фокусується на дебютних короткометражних та повнометражних фільмах режисерів з Європи. Голова журі короткометражного конкурсу – Міхаель Дюдок де Віт (володар премії «Оскар», режисер анімаційних фільмів «Батько та донька», «Червона черепаха»)

Після церемонії нагородження Дюдок Де Віт відгукнувся про фільм так: «Неймовірний, ми одразу вподобали його, потужний та універсальний. Художній спосіб фільмування – фантастичний».

Нагадаємо, "Штангіст" – фільм, знятий в українсько-польській ко-продукції, показує життя важкоатлета, який готується до важливих змагань. Головну роль у фільмі виконав непрофесійний актор Олександр Лой.

Як повідомляв УНІАН, короткометражний фільм українського режисера Дмитра Сухолитського-Собчука здобув перемогу на 34-му Варшавському кінофестивалі.