Поліція знайшла управу на домашнє насильство. З нетверезими і психованими чоловіками, які б'ють жінок і дітей, будуть розмовляти спеціально підготовлені люди.

Читайте такожШанувальники хижаків: чому у серійних вбивць та маніяків з'єднання є фанати і як багато їх в Україні

Поліція анонсує появу мобільних груп. В Україні їх буде майже півсотні. Діючі копи зараз проходять спеціальне навчання за програмою "домашнє насильство". Проблема для України нагальна, адже за рік відбувається більше сотні тисяч випадків.

Переважно жертвами насильства стають жінки та діти, а домашні бешкетники - чоловіки і діти в стані алкогольного сп'яніння. Всі вони притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Пілотний проект "ПОЛІНА" був запущений МВС спільно з Нацполіцією в червні 2017 року і спочатку працював у трьох районах: Дарницькому районі Києва, Малиновському районі Одеси і м. Сєвєродонецьк Луганської області.

В мобільні групи, які працюють в рамках проекту "ПОЛІНА", входять представники різних підрозділів поліції: слідчі підрозділи, дільничні офіцери, інспектори ювенальної превенції. Суть роботи таких груп не тільки боротися з наслідками домашнього насильства. Поліцейські спрямовані на те, щоб виявляти та працювати з причиною такого явища. Робота над цим ведеться спільно з соціальними службами, благодійними організаціями та місцевою владою.