Ввечері 20 лютого на Майдані Незалежності в Києві запалили промені світла, які символізують душі загиблих Героїв Небесної Сотні.

107 променів, які прожектори спрямовують у небо, символізують душі людей, які поклали своє життя заради майбутнього країни п’ять років тому під час подій Революції Гідності.

"Учасники вшанування вважають, що вона триває, адже свою гідність і своє право на незалежність українцям тепер доводиться захищати не на Майдані, а в неоголошеній війні з Росією, котра підтримувала режим Януковича і намагалася його руками перекрити Україні шлях до Європи", - ідеться в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, вперше проект презентували до першої річниці розстрілів на Майдані. Тоді лазерні промені світили з вулиць Інститутської, Михайла Грушевського, з Майдану Незалежності - з тих місць, де загинули Герої Небесної сотні. До Дня гідності та свободи 2017 року промені засяяли на місці майбутнього Музею Майдану. 

Довідка УНІАН. Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів.

Читайте такожСтрашна дата: минає 5 років з часу розстрілу Небесної Сотні (відео)

Зокрема, Кабінет міністрів 21 листопада 2013 року прийняв рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яка мала бути підписана на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.

Після побиття бійцями «Беркута» у ніч на 30 листопада 2013 року десятків студентів на МайданіНезалежності у Києві на вулиці українських міст вийшли сотні тисяч людей.

Акції протесту, які тривали з кінця листопада 2013 року до кінця лютого 2014 року, отримали назви Євромайдан, Майдан, а пізніше - Революція Гідності.

У лютому 2014 року під час зіткнень протестувальників з силовиками у центрі Києва загинули понад 100 осіб, сотні були поранені, найбільше - 20 лютого. За даними Генпрокуратури, загалом під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб.