false

Опівночі завершується пільговий період, коли авто на єврономерах можна розмитнити за половину акцизного збору. На українських митницях очікувався ажіотаж, проте черги відсутні. 

Про це йдетьсяу сюжеті ТСН.

Раніше на митницях отримували по 200 декларацій на пільгове розмитнення в день, але сьогодні їх надходить по 2-3 на годину.

Як повідомляв УНІАН, раніше Міністерство фінансів України нагадало українцям, що 22 лютого закінчується термін застосування 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, після чого власники таких авто будуть платити податок за повною ставкою, оскільки пільговий період не буде продовжено.

Так, за інформацією Мінфіну, з 23 лютого по 23 травня діятиме загальний режим розмитнення даних авто за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня автовласники будуть платити штрафи, мета яких - припинення використання даних автомобілів на території України.

З 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового та Митного кодексів щодо зниження акцизу на легкові автомобілі і посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 для ставки розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності законом.

До ухвалення законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів та не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.