Фільм "Я, ти, він, вона" студії "Квартал 95" вийшов у прокат 27 грудня 2018 року / facebook.com/MeYouHeShe.movie

Компанія-виробник фільму "Я, ти, він, вона", знятого режисером Володимиром Зеленським, 22 лютого переказала на рахунок Держкіно понад 11,6 мільйонів гривень.

Як повідомили у прес-службі Держкіно України на сторінці в Facebook, перераховані кошти - частка доходу за грудень і січень від комерційного використання прав на фільм згідно з умовами Ліцензійної угоди і Акту розподілу майнових прав.

"На даний час це рекордна сума, яку Держкіно отримало від прокату фільму, створеного за його підтримки", - заявили у відомстві.

Відео дня

У Держкіно зазначили, що романтична комедія "Я, ти, він, вона" зібрала в прокаті понад 71 мільйон гривень.

Читайте такожЗеленський "взяв" Дорофеєву у коханки (відео)

"На сьогодні фільм у кінотеатрах країни подивилося майже 800 тис. глядачів. У деяких кінотеатрах прокат ще триває. Це абсолютний рекорд серед українських фільмів, знятих в Україні за всі роки незалежності, який доводить потужний потенціал українського кіно і його здатність конкурувати з голлівудськими блокбастерами на власному ринку", – підкреслили у відомстві. 

За даними порталу Boxofficemojo.com, касові збори фільму "Я, Ти, Він, Вона" перевищують збори таких фільмів як "Дедпул 2", "Чорна пантера", "Світ Юрського періоду 2", "Богемна рапсодія" та "Місія нездійсненна: Фолаут".

Фільм "Я, ти, він, вона" студії "Квартал 95" вийшов у прокат 27 грудня 2018 року. Проект став переможцем 10 конкурсного відбору Держкіно й отримав державну підтримку в розмірі трохи більше ніж 17,6 млн грн.

Фінансування виробництва стрічки здійснювали у співвідношенні 51% - кошти ТОВ "Кіноквартал" і 49% - державна фінансова підтримка. Відповідно до цього співвідношення розподіляють усі кошти, зароблені від прокату або демонстрації фільму.

У Держкіно також нагадали, що 17-го грудня 2018-го року творці фільму «Скажене Весілля» повернули Державному агентству України з питань кіно усі гроші, виділені на виробництво фільму, разом із додатковим 16%-им прибутком.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Держкіно заявили, що за підсумками 2018 року в прокат вийшли понад 40 українських фільмів.