Адвокати Мангера заявили клопотання про надання охорони потерпілому Віктору Гандзюку / фото УНІАН

Суд відмовив адвокатам підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера у відводі прокурорів Вікторії Калити і Дмитра Бояна.

Як передає кореспондент УНІАН, колегія суддів Київського апеляційного суду, яка розглядає скарги адвокатів та прокурорів на запобіжний захід Мангеру, не знайшла підстав для відводу прокурорів.

Після цього адвокати заявили клопотання про онлайн-трансляцію засідання на офіційному сайті "Судова влада".

Відео дня

Судді відмовили у задоволенні клопотання на тій підставі, що про трансляцію треба звертатися до Державної судової адміністрації за три дні, та також через те, що це засідання детально висвітлюється в ЗМІ.

Потім адвокати Мангера заявили клопотання про надання охорони потерпілому Віктору Гандзюку, але батько активістки заперечив проти цього.

Далі адвокат Олександр Шадрін заявив клопотання про направлення справи до Верховного суду для зміни підсудності, аби ВС замінив Київський апеляційний суд на інший апеляційний суд. Раніше з аналогічним клопотанням адвокати зверталися і до Шевченківського райсуду Києва, де розглядалося клопотання про продовження запобіжного заходу Мангеру.

Читайте такожАдвокат батька Гандзюк вважає, що прокурори потурають Мангеру та його захисникам

Також адвокати заявили клопотання про повернення прокурорам апеляційної скарги сторони обвинувачення через те, що вона нібито подана поза 5-денним терміном, який надається на оскарження рішення суду першої інстанції.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого Шевченківський райсуд Києва обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 3 березня з альтернативою внесення 2 млн 497 тис. грн застави. Того ж дня після внесення застави Мангер вийшов з СІЗО, а 18 лютого повернувся на роботу в Херсоні.

Апеляційні скарги на рішення Шевченківського райсуду подали як адвокати Мангера, які просять скасувати запобіжний захід, так і прокурори, які наполягають на триманні Мангера під вартою без альтернативи застави.

28 лютого Шевченківський райсуд Києва переніс на сьогодні, 1 березня, розгляд клопотання щодо подовження терміну запобіжного заходу Мангеру. Термін обраного Мангеру запобіжного заходу спливає 3 березня, але, оскільки це неділя, то фактично чинність запобіжного заходу закінчиться сьогодні.