Незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова утримують у спільній казармі на 50-60 осіб.

Читайте такожАдвокат відвідала Сенцова в російській колонії

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка сьогодні відвідала Сенцова в колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

«Близько 12 години, нарешті, вдалося потрапити до Олега. Почуває він себе нормально. На мій погляд, він досить сильно поправився. Як він пояснив, зараз він добре харчується і займається спортом. Час він приділяє собі і творчості. Він постійно в роботі, як він пояснює, вони півдня ходять строєм, півдня займаються спортом і творчістю», - сказала адвокат.

За її словами, Сенцова утримують у спільній казармі на 50-60 осіб.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомляв, що у Сенцова в результаті голодування виявлено «органічне ураження» серця, печінки і нирок.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Сенцова в Криму навесні 2014 року, потім його вивезли до Росії. В серпні 2015 року режисера засудили до 20 років ув'язнення за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів партійних офісів.

Сенцов відбуває строк у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії.

14 травня 2018 року він оголосив голодовку з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. На початку жовтня Сенцов припинив голодовку. У своєму листі режисер зазначив, що в разі продовження голодовки до нього через критичний стан застосували б примусове годування.

25 жовтня Сенцову було присуджено премію Європарламенту «За свободу думки» імені Андрія Сахарова. Церемонія нагородження відбулася 12 грудня в Страсбурзі. В церемонії взяли участь сестра політв’язня Наталія Каплан та його адвокат Дмитро Дінзе.

На церемонії президент Європейського парламенту Антоніо Таяні закликав Російську Федерацію негайно звільнити Сенцова.