В СБУ прокоментували нову частину розслідування щодо корупції в оборонці / УНІАН

Співробітник СБУ Дмитро Москаленко, який є фігурантом журналістського розслідування щодо корупції в оборонній сфері, вже притягується до кримінальної відповідальності.

Читайте такожКорупція в Укроборонпромі: журналісти розповіли, як НАБУ викреслило фірму групи Гладковського з переліку фіктивних

Про це сказано у переданій УНІАН заяві СБУ.

Відео дня

«Служба безпеки України послідовно очищає власні ряди від корупціонерів та зрадників. Голова СБУ Василь Грицак дотримується принципової позиції викрити та покарати кожного співробітника СБУ, який вчинить злочин, не зважаючи на його посаду, звання або послужний список», - зазначається у документі.

У відомстві наголосили, що не стала винятком і справа щодо співробітника Головного управління СБУ у Києві та області Дмитра Москаленка, відкрита Генеральною прокуратурою за підозрою у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

У рамках розпочатого ще у 2016 році кримінального провадження Москаленко був затриманий співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки СБУ спільно з Головною військовою прокуратурою.

«Відповідно до вимог законодавства, 17 лютого 2017 року він був виведений у розпорядження на час досудового розслідування, під час якого СБУ надавало повне сприяння Генпрокуратурі у цій справі. На сьогодні цю справу вже розглядає суд», - повідомили в СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня проект "Наші гроші з Денисом Бігусом" оприлюднив чергову частину розслідування щодо корупції в оборонно-промисловому комплексі.

Журналісти-розслідувачі стверджують, що правоохоронці отримували хабарі за закриття кримінальних справ щодо оборудок в оборонній сфері.

Серед іншого, журналісти заявили, що нібито слідчий київського управління СБУ Москаленко був «контактною особою» фігурантів справ і за хабарі обіцяв «закривати» претензії з боку контррозвідки, стверджують автори.