В РФ завели дело по факту задержания в Киеве российских журналистов / Фото УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі відомства. "Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом незаконного затримання російських журналістів у Києві Андрія Григор'єва і Олени Макарової порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 127 і ч. 3 ст. 144 Кримінального кодексу РФ ("незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою"; "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, поєднане з насильством")", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПрикордонники не пустили в Україну знімальну групу Al Jazeera

Зазначається, що, за наявними в розпорядженні слідства даними, кореспондент телеканалу НТВ Андрій Григор'єв і кореспондент Першого каналу Олена Макарова були затримані 25 лютого в центрі Києва, коли робили матеріал про ходу активістів організації "Правий сектор", забороненої судом РФ. "Протягом кількох годин журналісти насильно утримувалися співробітниками Служби безпеки України", сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила, що у Києві співробітники Служби безпеки України затримали двох журналістів російських телеканалів ОРТ і НТВ.

За її словами, затриманим журналістам буде скорочено термін дозволу на перебування на території України, та до кінця дня вони будуть видворені з території України з обмеженням права на в'їзд в Україну терміном на 5 років.