В Україні викрили потужний наркокартель / Facebook, Юрій Луценко

Двадцяти організаторам потужної мережі поширення наркотиків, викритої ГПУ та СБУ, обрали запобіжні заходи.

Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

Читайте такожНа Львівщині затримано групу наркоторговців з товаром на 1,5 мільйона гривень (фото)

Відео дня

«20 організаторів наркомережі отримали належні запобіжні заходи: арешт або застава в 100 млн грн, 300 млн грн, рекорд - в 349 млн застави, 4 - арешт без права застави. Прокурори і слідчі не сплять третю добу. Але така справедливість суду всім подобається», - зазначив він.

Генпрокурор назвав викриття мережі найрезультативнішою антинаркотичною операцією ГПУ та СБУ. За його словами, задокументовано і затримано розгалужену організацію загальною чисельністю до 1000 учасників, яка торгувала наркотиками за допомогою інтернету та месенджерів.

В ході обшуків вилучена зброя, наркотики, та близько 10 мільйонів доларів готівки. 

«Організатори створили мережу наркокур‘єрів, закладників, створювали криптогаманці та акаунти на криптобіржах. Силовий підрозділ організації займався рекетом, фізичним насиллям щодо конкурентів. Членів своєї організації карали відрубуванням пальців», - вказав Луценко.

Як повідомляв УНІАН, українські правоохоронці викрили транснаціональну злочинну організацію, що з 2014 року продавала наркотики та психотропні речовини за криптовалюту в мережі Інтернет та месенджері Telegram на десятки мільйонів доларів США.