Прикордонники почали отримувати провокативні СМС / REUTERS

Останніми днями багато прикордонників отримують від невстановлених осіб фейкові смс-повідомлення провокативного змісту про нібито прибуття до Києва "американського спецназу".

Про це помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив у Facebook.

"В повідомленнях йдеться про нібито таємне прибуття до Києва "американського спецназу", що питання "Майдану 3.0" вже вирішено і не має сенсу служити, бо "за вас все уже порешали". Державна прикордонна служба України офіційно заявляє, що жоден американський, чи будь-який інший спецназ в Україну не прибував. Прикордонники перебувають на своїх робочих місцях та позиціях і сумлінно та спокійно виконують покладені на них народом України обов'язки", - написав він.

Відео дня

Читайте такожПоліція знайшла жінку, яка надсилала Зеленському повідомлення із погрозами

Слободян наголошує, що не варто піддаватися провокаціям та паніці. "А у разі, якщо подібні смс приходять і вам на телефон - повідомляйте в компетентні правоохоронні органи. Думаю, джерела цих "повідомлень" будуть встановлені досить швидко", - додав він.

Помічник голови ДПСУ вважає, що все це пов'язано з намаганнями за допомогою маніпулятивних технологій впливати на хід виборчого процесу. "Дуже часто у таких діях вбачаються інтереси третьої сторони. Мета останніх лише одна - дестабілізувати ситуацію в країні та дезорієнтувати окремі соціальні групи та суспільство в цілому", - зазначає він.

Також Слободян оприлюднив фотокопію фейкового повідомлення.

Фото facebook.com/oleh.slobodyan