У Харкові обговорюють подорожчання холодної води / УНІАН

КП «Харківводоканал» провело відкриті слухання щодо підвищення тарифів на холодну воду та каналізацію.

Читайте такожУ Харкові можуть подорожчати холодна вода і каналізація

Як повідомили в прес-службі Харківської міської ради, в обговоренні взяли участь заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко, генеральний директор КП «Харківводоканал» Віталій Панов, заступник начальника відділу Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг в Харківській області (НКРЕКП) Тетяна Мірошниченко, працівники підприємства, представники громадських організацій і харків'яни, повідомляє АТН.

Відео дня

Згідно з розрахунками, для населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, послуга з централізованого постачання холодної води повинна скласти 10,95 грн/куб. м (без ПДВ), а послуга центрального водовідведення - 5,58 грн/куб. м (без ПДВ).

Для мешканців приватного сектору, бюджетних організацій і т. д. послуга з централізованого постачання холодної води складе 10,21 грн/куб. м (без ПДВ), з централізованого водовідведення - 5,22 грн/куб. м (без ПДВ).

«З липня минулого року вартість реагентів зросла на 221%, і це серйозні фінансові втрати для підприємства. Також ми намагаємося утримати працівників, постійно підвищуючи зарплату. В минулому році тричі підвищували, а в лютому - ще на 9% і будемо зберігати цю тенденцію. Сподіваємося, що комісія прислухається до наших аргументів і затвердить нові тарифи, тому що до сьогоднішнього дня підприємство зазнає збитків», - зазначив Віталій Панов.

Протокол засідання відправлять в Національну комісію з регулювання вартості комунальних послуг в Києві, де його розглянуть протягом 10 днів.