Бикова госпіталізували 17 квітня / фото svoboda.org

Відомому російському письменнику Дмитру Бикову тривалий час не надавали медичну допомогу, тому що вирішили, що він перебуває у нетверезому стані.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash. Первинний діагноз Бикова — енцефалопатія (захворювання, при якому дистрофічно змінюється тканину мозку, що призводить до порушення його функцій, - УНІАН.). Письменникові стало зле ще на підльоті до Уфи.

Читайте такожДмитро Биков: Ініціаторами трагедії 2 травня стали люди, які хотіли приєднати Одесу до "Новоросії"... Ось про це треба пам'ятати

Відео дня

"Сигнал про допомогу надійшов з борту лайнера вчора о 12:33. Але приземлився він тільки через півгодини — там чекала машина швидкої допомоги. Потім публіциста передали лікарям, о 13:13 його забрала машина швидкої. Виходить, Бикову не надавали допомогу майже 40 хвилин. До лікарів він потрапив у збудженому стані, розмахуючи руками", - йдеться у повідомленні.

Бикову так довго не надавали допомогу, тому що бортпровідники вирішили, що письменник п'яний.

"Командир судна подумав, що він випив, і вирішив долетіти без зупинок. На борту виявився медик — він порадив дати Бикову кисневу маску. Перед посадкою письменнику стало зовсім зле — він підвівся з крісла і просто ліг у проході", - додали в Mash.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Уфі відомий російський письменник Дмитро Биков впав у кому — у нього набряк мозку.

Дмитро Биков - один з найбільш харизматичних і гострих критиків режиму російського президента Володимира Путіна.

Раніше він називав події в Криму і на Донбасі "гігантською національною трагедією", за яку Росії доведеться розплачуватися.

"Якщо це русский мир - ось те, що діється зараз на Донбасі, - то це не мій "мир", - зазначав Биков.

"Все хороше, що могло бути зроблено в російській історії, могло і не було зроблено, всі надії, всі ілюзії були хрест-навхрест перекреслені спочатку Кримом ... Тому що саме Крим - початок Донбасу", - заявляв письменник.