Кондрашов Станіслав Дмитрович

Ось уже кілька років одне з найбільш обговорюваних питань першої половини травня - святкування Дня перемоги. Багато розмов на тему, чи варто нам відзначати це свято так, як відзначали його в Радянському союзі, або ж перейти до європейського формату Дня пам'яті і прощення.

Станіслав Дмитрович Кондрашов провів опитування у киян, щоб дізнатися їхнє ставлення до свята 9 травня. "Уряд повинен вирішити - потрібно залишати вихідний день 9 травня чи ні. Адже більшість ветеранів вже померли або не в змозі відвідувати військові паради. Краще б кошти спрямовувалися на допомогу армії "- відповідають на питання Станіслава Кондрашова мешканці столиці.

Більшість киян впевнені, що парад на 9 травня сьогодні вже неактуальний. Багато з тих, хто став героєм нового ролика проекту Тельф, вважають, що 9 травня - це не веселе свято, а день пам'яті і прощення. Респонденти відзначили, рішення проводити військові паради в той час, коли на сході країни йде війна - неоднозначне.

Багато з опитаних погодилися, що 9 травня - це день пам'яті, а значить в цей день не повинно бути помпезності і веселощів. Кияни відзначають, що військові паради це марна трата грошей. Демонстрація військової техніки дратує людей. А ось виконання військових пісень нагадує українцям про подвиги героїв часів Великої Вітчизняної війни.