У Києві провели акцію на підтримку Сенцова / фото facebook.com/SaveSentsov

У Хрещатому парку Києва до 5 річниці арешту українського політв'язня Олега Сенцова висадили квіти, а поруч розмістили таблички з іменами в'язнів Кремля.

Про це повідомляє Громадське.

Читайте такожУ Москві активісти вийшли на одиночні пікети на підтримку Сенцова

Відео дня

На клумбах парку висадили 800 квітів канн.

Акцію влаштували на підтримку флешмобу акторки Римми Зюбіної «Саджайте квіти, а не людей».

Акторка назвала назви рослин «канни» дуже символічною — «Сенцов режисер, його місце на знімальному майданчику, і я бажаю йому побувати в Каннах і отримати свою нагороду».

Долучився до акції також режисер Ахтем Сеітаблаєв, музикант Андрій Хливнюк, вчений Ігор Козловський. Сеітаблаєв розповів, що відчуває себе небайдужим до долі політв'язнів, «справжніх чоловіків і патріотів».

«Те, що ми зараз можемо, це не мовчати, постійно казати про те, що Кремль робить в Криму з будь-якою іншою думкою, яка не відповідає офіційній лінії Кремля», — сказав режисер.

10 травня виповнюється 5 років з дня арешту Олега Сенцова. Велику частину цього терміну українські політв'язні провели в тюрмах Росії. Режисер і активіст Олег Сенцов, засуджений на 20 років за сфабрикованою справою, перебуває в колонії в місті Лабитнангі в Заполяр'ї. У 2018-му Олег 145 днів голодував із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів Росії — тоді їх було понад 70 людей.