Для встановлення причини смерті тіло направлено в бюро судово-медичних експертиз \ фото ГУ ДСНС в Одеській області

У Білгород-Дністровському районі Одеської області за фактом загибелі дворічної дитини в автомобілі, який загорівся, поліція відкрила два кримінальних провадження.

Читайте такожВ Одеській області в охопленому вогнем авто загинула 2-річна дівчинка (фото)

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, справи відкрито у зв'язку із загибеллю маленької дівчинки в селі Козацьке 10 травня.

Відео дня

Зокрема, слідчо-оперативна група встановила, що в результаті пожежі загинула 2-річна дочка власника автомобіля «ВАЗ», яка перебувала в салоні машини. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем.

За словами заступника начальника слідчого відділу Білгород-Дністровського відділу поліції Наталії Митрофанової, 27-річний батько дівчинки розповів, що вчора вранці разом з дочкою їздив на автомобілі у справах. Повернувшись, він вийшов з дитиною з машини - чоловік зайшов до хати, а дівчинка залишилася у дворі без нагляду дорослих.

«Коли через кілька хвилин батько виглянув у вікно, у дворі дитини не було. Тоді він вийшов з дому і побачив спочатку дим в салоні автомобіля, а, відкривши двері, - полум'я на пасажирському сидінні. Там же він виявив і бездиханне тіло ... За словами чоловіка, він заніс дитину до будинку і намагався надати допомогу, але марно», - розповіла Митрофанова.

За фактом смерті дитини відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок»").

Крім того, відкрито кримінальне провадження за ст. 166 Кримінального кодексу ("злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування").

Для встановлення причини смерті тіло направлено в бюро судово-медичних експертиз.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня в селі Козацьке Білгород-Дністровському районі Одеської області в автомобілі, який загорівся, загинула 2-річна дівчинка. За однією з версій, загоряння сталася через те, що дитина гралася з сірниками.