В Харкові зібрали віче проти зносу намету волонтерів / Facebook - IT Sector

У Центрі Харкова відбувся мітинг проти знесення намету волонтерів “Все для перемоги”, де збирають допомогу для українських військових.

Читайте такожВ’ятрович пригрозив Кернесу в’язницею за "проспект Жукова"

Стрім з місця подій вівся у Facebook організації “Інфоцентр Євро Харків”.

Відео дня

В дописі з анонсом акції зазначається, що мер Харкова Генадій Кернес, який виступає за знесення намету, “розхитує місто”.

"Кернес затіяв якусь свою гру, він розхитує місто, знову провокує протистояння. Ми пам'ятаємо 2004 рік, вистояли у 2013, дали гідну відсіч у 2014, пройшли кривавий 2015 рік. Сьогодні 2019, він, користуючись ситуацією зміни влади розхитує Харків, веде антиукраїнську риторику, знову бажає знищити те що нагадує Україну. Але що б він не хотів його треба зупинити негайно”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомило у Facebook "UA:Харків", учасники акції підписали на майдані Свободи звернення з вимогою не демонтувати намет. Завтра його віднесуть до мерії. 

Учасники ходи дійшли до майдану Конституції. Там акція завершилася.

За підрахунками правоохоронців, у ході взяли участь близько 600 людей, повідомила речниця Нацполіції Харківщини Оксана Калмикова. 

Нагадаємо, раніше мер Харкова Геннадій Кернес закликав городян підтримати петицію, що вимагає повернути проспекту Григоренка радянську назву — імені маршала Жукова. Крім того, Кернес хоче прибрати з площі Свободи намет волонтерів.