В даний час затримані три людини / фото: УНІАН

Правоохоронці викрили систему поборів, яку влаштували прикордонники контрольного пункту в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» за перевезення вантажів та пасажирів через лінію розмежування.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

Зазначається, що зафіксовано фактів на загальну суму 600 тис. грн.

Відео дня

Читайте такожЛікар з Донецька про зарплати в ОРДЛО: в Україні за таку зарплату не підуть працювати навіть бабусі

Оперативники управління захисту економіки в Донецькій області Нацполіції, слідчі та військові прокурори встановили, що до злочинної схему входили шестеро прикордонників КПВВ та командир відділу прикордонної служби ОБПК «Волноваха».

«Інспектори прикордонної служби шляхом створення штучних перешкод для перевізників вимагали у них кошти. Отримані від злочинної діяльності гроші розподіляли на орендованій квартирі. Частину для себе та керівництва забирав особисто командир відділу прикордонного загону. Також у схемі був задіяний і заступник командира донецького прикордонного загону», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення процесуальних заходів правоохоронці зафіксували 70 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Так, 20 травня було задокументовано отримання чергового побору та подальшого розподілу коштів, одержаних також раніше, між всіма учасниками злочинної схеми. 21 травня було проведено 11 одночасних обшуків у приміщеннях Донецького прикордонного загону ДПС України, КПВВ 87 «Новотроїцьке» та за місцями мешкання усіх фігурантів злочинної схеми. Виявлено 87 тис. грн, а також 13 тис. доларів, 300 євро, одержаних злочинним шляхом, «чорнові» записи з розподілом коштів між учасниками злочинної схеми.

На даний час у порядку ст. 208 КПК України затримано трьох осіб, перевіряється причетність інших посадових осіб з числа керівного складу Донецького прикордонного загону.

Слідство триває, додали в прес-службі Нацполіції.