ЗНО з математики склали понад 155 тисяч осіб / фото УНІАН

У першому цьогорічному тесті основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання – з математики – взяли участь 155 356 осіб. Це – 96,6% від загальної кількості зареєстрованих на основну сесію.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Водночас 82 учасники не змогли потрапити до пунктів тестування через відсутність одного із документів, 31 – через запізнення.

Відео дня

Читайте такожЗНО-2019: оприлюднено правильні відповіді до тесту з математики

Учасники, які не змогли пройти тестування з поважних причин, можуть зареєструватися на додаткову сесію. Для цього потрібно до 27 травня включно подати в регіональний центр документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Результати оцінювання з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників до 14 червня 2019 року. Водночас правильні відповіді на завдання сертифікаційної роботи з математики вже оприлюднені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Загалом проведення ЗНО з математики забезпечували 26 765 осіб. За дотриманням процедури спостерігали 183 громадські спостерігачі та 38 представників ЗМІ.

Наступне тестування відбудеться сьогодні, 23 травня. Це буде ЗНО з української мови та літератури, в якому традиційно бере участь найбільша кількість осіб – понад 320 тисяч учасників.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня в Україні стартувала основна сесія ЗНО, першим абітурієнти склали тест з математики. Загалом на ЗНО-2019 зареєструвалися понад 354 тисячі осіб.