Донедавна Царьов заперечував можливість викупу цих санаторіїв / фото: УНІАН

Колишній депутат Верховної Ради Олег Царьов став власником пансіонатів «Дніпро» та «ХІІтовець» в Алушті, які з 2015 року орендували фірми його сім'ї. За обидва санаторії він заплатив 160 мільйонів рублів.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Продаж санаторіїв «Дніпро» та «ХІІтовець» депутати підконтрольного Росії «парламенту» Криму узгодили 27 березня. Своїм рішенням "парламент" дозволив російському уряду Криму продати на відкритому аукціоні 19 об'єктів нерухомості пансіонату «Дніпро» та п'ять об'єктів пансіонату «ХІІтовець» в Алушті. З 2015 року ці пансіонати перебували в оренді у ТОВ «Сельбілляр» ‒ фірми дружини та матері Царьова.

Відео дня

У Криму фірми Царьова отримали в оренду шість санаторіїв в Ялті, Алушті та Євпаторії, включаючи «Дніпро» та «ХІІтовець».

Читайте також"Бомж-алкаш": в мережі висміяли свіже фото любителя "русского міра" Олега Царьова

«Повідомлення про планований продаж майна цих пансіонатів дало підстави припускати, що угода готується для фірм Царьова. Оскільки вони орендували ці пансіонати, то мали пріоритетне право на їх викуп. Саме за такою схемою в Криму останні два десятиліття відчужувалося майно кримських оздоровниць», - йдеться у розслідуванні.

Царьов повідомив, що кримська «влада» позбавила його цих санаторіїв, тому він начебто звернувся в суд, але рішення виявилися не на його користь.

«Виходить, що нас обдурили. Всіх своїх друзів і знайомих я тепер відмовляю від участі в інвестпроектах у Криму. Тому що уряд Криму підписує такі інвестдоговори, які суди потім розцінюють як договір про наміри. А те, що ти за ним витрачаєш гроші, нікого не хвилює. Щось раптом комусь перехотілося, і все розривається», ‒ сказав Царьов Крим.Реалії на початку квітня.

Тоді ж він заперечував можливість викупу цих санаторіїв, оскільки мав намір продовжувати домагатися їхнього повернення в судовому порядку.

Але вже наприкінці квітня держустанова «Сонячна Таврика» продала обидва санаторії. Покупцем виявилося ТОВ «Ветеран» ‒ ялтинська фірма Царьова та його матері Ніни Царьової. Як повідомляє російський федеральний портал торгів, заявка цієї фірми виявилася єдиною на аукціоні.

Аукціон відбувся 30 квітня, повноправним власником об'єктів санаторію ТОВ «Ветеран» мало стати в середині травня.

Пансіонат «ХІІтовець», який коштував Царьову 60,4 мільйона рублів, розташований у центрі Професорського куточка в Алушті, на першій лінії біля моря. Він має власний піщано-гальковий пляж.

Скріншот "Крим.Реалії"
Скріншот "Крим.Реалії"

Пансіонат «Дніпро, який коштував екс-депутату 99,8 мільйона рублів, розташований по сусідству.

Скріншот "Крим.Реалії"

У межах інвестиційних угод з Царьовим планувалося, що кримський "уряд" залишиться власником «Дніпра» та «ХІІтовця», й буде контролювати блокуючий пакет їх акцій. Але в підсумку чиновники продали їх першому, хто подався на торги.